İş Güvenliğine Dikkat! Çeken Etkinlik

İş Güvenliğine Dikkat! Çeken Etkinlik

1

İş Güvenliğine Dikkat! Çeken Etkinlik

İş Güvenliğine Dikkat! Çeken Etkinlik Koyuncu Mermer | KYC Marble

Koyuncu Grup, 24 Ağustos Salı günü iş sağlığı ve güvenliği bilincini arttırmak ve bu bilinci kamuoyuna yansıtmak amacıyla tüm grup şirketlerinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Günü’ gerçekleştirdi. 

#İSGSeninleBaşlar ve #YalnızBırakma etiketleri ile hazırlanan tişörtler bütün bir gün mesai saatleri boyunca grup çalışanlarımız tarafından giyildi. Yaklaşık bin çalışanın giydiği tişört tasarımında,  çalışan ebeveynlerin iş yaşamlarında sevdiklerini ve hayatın değerini her an hatırlamaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Derya Fidancan: “Eğitim ve Tedbir Alarak Kimseyi Yalnız Bırakmayalım”

Koyuncu Grup İş Güvenliği Yöneticisi Derya Fidancan; 2020 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 1.700 çalışanın iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini, yine aynı dönemde 20 binin üzerinde yaralanmalı iş kazası gerçekleştiğini belirtti.

Dikkatsizliğin ve kurallara uygun hareket etmemenin iş kazalarına sebep olan en büyük etmenler olduğunu söyleyen Derya Fidancan şöyle devam etti: “Saydığımız nedenler dışında iş yerinin fiziki koşullarının yetersiz olması gibi pek çok neden de iş kazalarına davetiye çıkartabiliyor. Elbette iş kazalarını önlemenin en etkin yolu eğitim fakat diğer nedenleri de ortadan kaldırmak için hem çalışanlar hem de işverenler işbirliği yapmalıdır. Bir insanın geçimini sağlamak amacıyla çalışırken yaralanması ya da vefat etmesi çok üzücü bir durum. Koyuncu Grup olarak bir günlük bir etkinlik ile hem çalışanlarımıza hem de kamuoyuna iş güvenliğinin önemini hatırlatmak istedik. Tişörtlerimiz çok dikkat çekti. Bizi görenler neden bu tişörtleri giydiğimizi merak etti. Biz de herkesle bu farkındalığımızı paylaştık. Çalışma arkadaşlarımız ilerleyen günlerde de hem iş yerlerinde hem de özel hayatlarında bu tişörtleri giymeye devam edecekler. Ne kadar çok insana ulaşabilirsek farkındalığımız o kadar artacaktır. Umarız tüm dünyada iş kazalarının önüne geçilecek önlemler alınır ve iş kazaları hiç yaşanmaz. ”